Angazhimet e NATO-s - Dialogu i Samitit të Brukselit

Me rastin e Samitit të NATO-s kur udhëheqësit politikë dhe ushtarakë të vendeve të NATO-s dhe partnerët e saj u mblodhën në selinë e re të NATO-s në Bruksel më 11-12 korrik, një tjetër tjetër ngjarje pranë Samitit u zhvillua mbi sfidat kryesore të Aleancës së NATO-s.

Ngjarja e titulluar "Angazhimet e NATO-s - Dialogu i Samitit të Brukselit" mblodhi ekspertë dhe udhëheqës nga mediat, qeveria, OJQ-të, think tanket dhe bizneset për të diskutuar ndërkombëtarisht rreth sigurisë në shekullin e 21-të. Duke qenë si një nga tubimet më të rëndësishme të sigurisë ndërkombëtare në vitin 2018, kjo ngjarje publike ka  mbledhur palët e interesuara përtej sigurisë tradicionale dhe të mbrojtjes në një diskutim për të ardhmen e NATO-s.

Hulumtuesi i Qendrës Kosovare për Studime të Sigurisë, Plator Avdiu, mori pjesë në aktivitetin dy-ditor i organizuar nga konsorciumi i Këshillit Atlantik, Fondi i Marshallit Gjerman, Mynih Security  Konferenca dhe Gratë në Sigurinë Ndërkombëtare në partneritet me NATO-n. Ngjarja u zhvillua brenda perimetrit të sigurisë zyrtare të Samitit në bazën e Shtabit të ri të NATO-s.