Dekada e ardhshme e Kosovës: Avancimi i Reformave, Bashkëpunimi Rajonal dhe Integrimi Evropian

Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS), Grupi Ballkanik për Politika Hulumtuese (BPRG) dhe Instituti Demokracia për Zhvillim (D4D), më 25 prill 2018 kanë bashkëorganizuar konferencën një-ditore: “Dekada e ardhshme e Kosovës: Avancimi i Reformave, Bashkëpunimi  Rajonal dhe Integrimi Evropian” në Prishtinë.

Konferenca ishte e ndarë në tre panele:

Paneli i Parë: Strategjia e Zgjerimit të BE dhe Procesi i Berlinit për Ballkanin Perëndimor: Zbërthimi i agjendave dhe maksimizimi i përfitimeve”

Znj. Dhurata Hoxha, Ministre e Integrimit Europian në Republikën e Kosovës

Z. Bujar Osmani, Zv.kryeministër për integrime Evropiane, Maqedoni

Z. Christian Heldt, Ambasador i Gjermanisë në Kosovë

Sh.T Z. Ruairi O’Connell, Ambasador i Mbretërisë së Bashkuar në Kosovë

Moderator: Shpend Emini, D4D Institute

Paneli i dytë: Dialogu midis Kosovës dhe Serbisë: Sa jemi gati për kompromisin final?

Z. Naim Rashiti, Grupi Ballkanik për Politika Hulumtuese (BPRG)

Znj. Sonja Licht, Belgrade Fund of Political Excellence (BFPE)

Z Florian Qehaja, Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë (QKSS),

Znj. Sonja Stojanovic, Belgrade Center for Security Policy (BCSP)

Paneli i tretë: Avancimi i procesit të shtet-ndërtimit: Projektimi për dekadën e  ardhshme të Kosovës

Z. Kadri Veseli, Kryetar i Kuvendit të Republikës së Kosovës

Z. Ramush Haradinaj, Kryeministër i Republikës së Kosovës

Z. Lutfi Haziri, Nënkryetar I Lidhjes Demokratike të Kosovës, LDK

Z. Fatmir Limaj, Zv.Kryeminstër i Republikës së Kosovës/Kryetar i NISMA-s

Z. Visar Ymeri, Përfaqësues i Grupit të Pavarur të Deputetëve, Kuvendi i Kosovës

Moderator: Florian Qehaja, QKSS

 

Konferenca  “Dekada e ardhshme e Kosovës: Avancimi i Reformave, Bashkëpunimi  Rajonal dhe Integrimi Evropian” u organizua me rastin e 10 vjetorit të pavarësisë së Kosovës dhe në prag të Samitit të Sofjes (BE – Ballkan Perendimor) dhe u mbwshtet nga Ambasada e Mbretërisë së Norvegjisë dhe Promovimi i Shoqërisë Demokratike (DSP) – i financuar nga Zyra Zvicerane për Bashkëpunim (SDC) dhe Ministria e Punëve të Jashtme e Danimarkës (DANIDA) dhe menaxhuar nga Fondacioni Kosovar për Shoqëri Civile (KCSF).