Parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm në Komunën e Skënderajit

Konferencë:

Parandalimi i ekstremizmit të dhunshëm në Komunën e Skënderajit

Data: 09 Mars 2017

Vendi: Komuna Skenderaj

 

Më 9 Mars, 2017, Qendra Kosovare për Studime të Sigurisë ka organizuar konferencën e radhës me akterët relevant të Komunës së Skenderajit, në kuadër të projektit “Luftimi i ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë”, i mbështetur nga Departamenti Amerikan i shtetit me mbikëqyrje nga Ambasada Amerikane në Kosovë.

Të ftuar në këtë panel ishin:

z. Ismet Saliu- Kryesues i kuvendit komunal në Skenderaj

z. Nexhmedin Maksuti- Kryeimam i Komunës së Skenderajit

z. Basri Durmishi- Komandant i Policisë në Skenderaj

Ky panel u moderua nga z. Mentor Vrajolli, Sekretar dhe Hulumtues i lartë në QKSS.

Të ftuar si pjesëmarrës në konferencë ishin mediat, drejtorë komunal, drejtorë të shkollave, kryesues të BIK-ut, Policia e Kosovës si dhe akterë tjerë relevant.

Në këtë konferencë u diskutua për rreziqet, shkaqet dhe pasojat e ekstremizmit të dhunshëm në Kosovë, si dhe për sfidat në parandalimin e këtij fenomeni.

Ky event u vlerësua si shumë i rëndësishëm dhe i mirëpritur nga të pranishmit si dhe u theksua nevoja për vazhdimin e organizimit te këtyre debateve.