Të kuptuarit e fenomenit të luftëtarëve të huaj në Ballkan: Të dhëna nga Kosova dhe Bosnia

 

Rudine Jakupi, Hulumtuese në QKSS ka marrë pjesë në seminarin "Të kuptuarit e fenomenit të luftëtarëve të huaj në Ballkan: Të dhëna nga Kosova dhe Bosnia" të organizuar nga Instituti për Politika të Jashtme të Norvegjisë me datë 19 shkurt 2018.

Qëllimi i seminarit ishte të prezantohen arsyet pse disa nga qytetarët e Kosovës dhe Bosnjës ju kanë bashkuar konflikteve të huaja, cilat kanë qenë rrethanat që i kanë shtyrë individe të caktuar drejt këtyre konflikteve dhe çfarë është gjendja sot.